Visithofors.se


Visithofors.se

Nära naturen eller ett centralt hotell?

Nära naturen eller ett centralt hotell? Vill du njuta av lugnet i en stuga nära naturen eller gillar du hotellets bekvämlighet och brukets charm? Här kommer några tips om boende och fler hittar du på visithofors.se eller i vår app Upplev Hofors.

HOTELL BERGSMANNEN

Bekvämt hotellboende i centrala Hofors, nära till butiker, utflyktsmål, golfbana och skönt friluftsliv. Rummen har wifi, kabel-tv, egen dusch och wc. Frukostbuffén är populär, liksom restaurangens klassiska á la carte-rätter och asiatiska matlagningskonst. Efter en dag med aktiviteter eller resande kan du ta en drink i hotellets bar och sommartid kan du även inmundiga mat och dryck på uteserveringen. Om du vill unna dig något extra, boka då Bergsmannens helgpaket med övernattning, middag, underhållning av trubadur och frukostbuffé. Bilen parkerar du gratis, både utanför hotellet och i hela Hofors.
Tele: 0290 - 230 10 Adress: Skolgatan 11 Koordinater: 60.545629, 16.287215 Hemsida: www.bergsmannen.eulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Facebook: Bergsmannen Sodonlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

RÅBACKA PENSIONAT

Mysigt familjedrivet Bed & Breakfast, byggt i funkisstil. Från frukostbordet har du sjöutsikt. Solnedgången njuter du av från balkongen med Rymningsberget och Söderåsen som skogsklädda siluetter. Från pensionatet har du nära till bad, golf och den magiskt vackra Stollgången. Råbacka Pensionat har ett enkelrum och tre dubbelrum med tvättställ på rummet. Dusch och toalett finns i korridoren. Sänglinne och frukost ingår. Är ni flera finns det möjlighet till extrabäddar. På pensionatet är hundar tillåtna. Det kombinerade frukost- och samlingsrummet är generöst tilltaget med bland annat bekväma fåtöljer intill det rundade burspråket som vetter mot sjön Stor-Gösken.
Tele: 0290-850 19, 070-414 12 68 mail: nielsen.tommy@telia.com Adress: Råbackavägen 8 Koordinater: 60.517534, 16.397287

BERGS BED&BREAKFAST

På Bergs Bed and Breakfast bor du idylliskt i en gammal bergsmansgård. Alldeles intill porlar Hoån och från fönstren breder de vidsträckta fälten ut sig. Frukosten njuter du ute i trädgården, vid bryggan eller i den rustika inomhusmiljön. En perfekt startpunkt för utforskande av den anrika Torsåkersbygden. Intill ligger Bergs Kvarncafé där det ofta bjuds musikunderhållning, kulturkvällar och konstutställningar. Här har du också nära till det populära pelargonmuséet i Torsåker, liksom Hofors golfbana som anses vara en Sveriges vackraste golfbanor.
Tele: 073-833 03 03 Adress: Bergbyvägen Koordinater: 50 60.515850, 16.439370

EDSKENS CAMPING

Bo vid vackra sjön Edsken och njut av den fridfulla naturen. Badplatsen är barnvänlig, bryggan lång och vattnet klart. I restaurangen hittar du god mat, underhållning på fredagskvällar och en bar med fullständiga rättigheter. Edsken är en trestjärnig camping med cirka femtio platser. Det är en lugn oas för barnfamiljen med långsträckta gräsmattor och sandstrand. Vill du uppleva Järnriket är Edsken Camping en bra utgångspunkt.
Adress: Edskebadsvägen 2 Koordinater: 60.541254, 16.222704 Hemsida: www.edskencamping.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Facebok: Edskens camping och restauranglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

STÄLLPLATS GAMMELSTILLA

Stanna till och övernatta mitt i järnriket! I Gammelstilla finns en äkta bruksidyll med anor från 1650-talet som ramas in av underbar natur. Under Gammelstilladagarna hittar du förutom lokalt producerad mat och hantverk även en konstutställning, en välfylld loppis, en inredningsbutik och utställning av gamla fordon. Ta en tur i whiskydestilleriet eller följ med flytbryggan ut och spana efter den mystiska spökön. Allt i naturskön bruksmiljö.

Adress: Gammelstillav. 103a Koordinater: 60.440765, 16.635524 Hemsida: www.gammelstillacafe.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

JS SPORTBOENDE

Bo bekvämt och billigt strax intill utbudet i centrum, ett stenkast från Gästrikeleden, idrotts24 anläggningar och motionsspår. I källarplanet väntar en relaxavdelning med gym, solarium och bastu. Välj mellan enkel-, dubbel- och fyrbäddsrum, samt sovsal. Vandrarhemmet är populärt bland gästande idrottare och äventyrssugna semesterfirare. Här finns femtio bäddar fördelade på fjorton rum. Toaletter och duschar finns i korridoren. Parkeringen är gratis, liksom wifi på rummet. Solariet, bastun och gymmet behöver du boka, precis som frukost. Varför inte låta ungdomar och barn roa sig i BMX- och skatehallen eller i badhuset, medan de vuxna kopplar av i naturen?

Adress: Persfallsvägen 10 Koordinater: 60.551400, 16.268156 Facebook: länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJS SPort & Turistboendelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

GULA VILLAN I HOO

Gula villan i Hoo bjuder både på lugna stunder och möjlighet till aktivitet. Utanför trädgården går flera vandrings- och MTB-leder. I Hoån intill kan du paddla kanot, och ett stenkast bort erbjuds yoga. Huset är vackert rustat och har moderna bekvämligheter. Huset hyr du helg- eller veckovis. Med tre sovrum, badrum, kök och tvättmaskin bor du bekvämt. På dagarna kan du ta igen dig under äppelträden i den stora trädgården. Kvällstid inbjuder altanen till rofyllda stunder. Här har du nära till det mesta. Fyra km till badstranden i långgrunda Malmjärn, tre km till mataffären i Torsåker och två km till tågstationen. Känner du för en skogstur passerar flera vandringsleder alldeles intill. Vandra upp till utsikten från Klocksberg eller till kvällsdoppet i Malmjärn, eller ta en längre tur mot Prästhyttan, Åsmundshyttan och Särstasjön. Vill du paddla kan du hyr en kanot av husets värdar. MTBlederna intill är 5 och 17 km långa.

Adress: Gammelstillavägen 38 Koordinater: 60.504983, 16.509350 Hemsida: www.hooyoga.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

VISTHUSET VID LÅNGNÄS HERRGÅRD

Vid Långnäs Herrgård nära till skog, sjö och bad, och endast 200 meter från första tee vid Hofors Golfklubb bor du mysigt i det moderniserade visthuset med wifi, tv-hörna, dusch och vedkamin. Stugan är fullt utrustad för självhushåll för 4 personer. Koppla och njut av utsikten på altanen som har utemöbler, parasoll och grill. Eller ta ett dopp på badplatsen intill, med både brygga och långgrund strand. Golfbanan är med på 10-i-topplistan över Sveriges vackraste. Spela med vidsträckt utsikt över sjön Stor-Gösken, blånande berg och grönskande skogar. Varför inte börja golfdagen på drivingranchen och avsluta i den populära restaurangen i klubbhuset? Från stugan har du 100 meter till bussplatsen och 5 km till Hofors centrum med restauranger, caféer, matbutiker, bowlinghall och cityhandel. Busstidtabell hittar du på X-trafiks hemsida och i deras app. Det gamla visthuset från 1800-talet flyttades till sin nuvarande plats på sent 1800-tal och blev inflyttningsklart för året-runt-boende 2005.

Adress: Torsåkersvägen 106 Koordinater: 60.525396, 16.361295 Hemsida: www.allt2.se/visthusetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Dela innehållet:

Dela på facebook Dela på twitter

Vi finns på sociala medier

Följ oss på Instagram
Kontakt - FoCus Hofors

FoCus Turistbyrå
Tel: 0290-77 14 01
Mail: focus@hofors.se

Måndag - Fredag 10:00-15:30

Lunchstängt mellan 12:30-13:00

Besök oss gärna på Folkets Hus, Skolgatan 21

Kontakt - FoCus Hofors

FoCus Turistbyrå
Tel: 0290-77 14 01
Mail: info@visithofors.se

Måndag - Fredag 10:00-15:30

Lunchstängt mellan 12:30-13:00

Besök oss gärna på Folkets Hus, Skolgatan 21

© 2016 Visithofors.se | Om Webbplatsen

© 2016 Visithofors.se

Om webbplatsen

VisitHofors på Facebook
VisitHofors på Instagram