Visithofors.se


Visithofors.se

Badplatser

Bada i sjö är en del av sommaren. Här har vi lyft fram några av våra fina badplatser.

EDSKEN

Edsken är en populär badplats som ligger cirka tre kilometer väster om Hofors längst med E16. Här finns camping, kiosk, toalett och restaurang. Nere vid badplatsen finns två hytter som du kan byta om i, en liten lekplats, gungor och vollybollplan i sand. Badplatsen består mestadels av gräsmatta som övergår i sand som sedan fortsätter längst hela sjöbotten. Bryggans U-form gör att det blir en tydligare gräns för de mindre barnen att hålla sig innanför bryggan. På den djupare delen på andra sidan bryggan är det utmärkt med bojar längre ut i vattnet.

HYEN

Här ligger det en fin liten avlägsen familjesandstrand som du kan ta dig till genom att gå en skogsstig från vägen. Även denna badplats är långgrund med sandbotten. Hyen ligger en bit bortanför Robertsholm.

MALMJÄRN

Malmjärn är en fin och långgrund badplats fyra kilometer sydost om Torsåker. Här finns kiosk, servering och toaletter. Badplatsen består av både gräsmatta och sandstran och även sandbotten. Brygga finns men också en flytbrygga som man kan simma ut till.

SANDNÄS

Sandnäs är en idyllisk sandstrand som ligger en bit ut i skogen, vägen som leder dit är en grusväg som ligger mitt emot infarten till brukshundklubben efter Torsåkervägen. När du kommer fram finns det en parkering när du kan ställa bilen och sen gå in på en stig som leder dig ut till stranden. Det här är ett bra och lugnt ställe för hela familjen, sjön är långgrund med sandbotten. Det här är också ett bra ställe att ta med dig hunden och bada med. Under din vistelse på stranden kan det komma hästar och ryttare då ryttare från både Böle och Torsåker brukar rida dit och bada med hästarna.

SÄLGSJÖN

Denna badplats ligger skyddad av skogen, är rymlig, långgrund och passar utmärkt för familjer med små barn. Badet ligger cirka fem och en halv kilometer från Torsåkers centrum på en instickande väg efter Stjärnsundsvägen. Badplatsen har en hytt att byta om i och sandstrand som passar till strandspel, sol och bad.

TOLVEN

Tolven ligger cirka fyra kilometer från Hofors centrum mot Robertsholm. Här hittar du en fin liten badplats med stora gräsytor där du lätt kan slå dig ner på en medhavd filt. Nere vid badplatsen finns en gunga, bänkar och bord. Tolven passar sig utmärkt för ett kvällsdopp för hela familjen.

Dela innehållet:

Dela på facebook Dela på twitter

Vi finns på sociala medier

Följ oss på Instagram
Kontakt - FoCus Hofors

FoCus Turistbyrå
Tel: 0290-77 14 01
Mail: focus@hofors.se

Måndag - Fredag 10:00-15:30

Lunchstängt mellan 12:30-13:00

Besök oss gärna på Folkets Hus, Skolgatan 21

Kontakt - FoCus Hofors

FoCus Turistbyrå
Tel: 0290-77 14 01
Mail: info@visithofors.se

Måndag - Fredag 10:00-15:30

Lunchstängt mellan 12:30-13:00

Besök oss gärna på Folkets Hus, Skolgatan 21

© 2016 Visithofors.se | Om Webbplatsen

© 2016 Visithofors.se

Om webbplatsen

VisitHofors på Facebook
VisitHofors på Instagram