Visithofors logotyp, till startsidan
Visithofors logotyp, till startsidan

Tillgänglighet för visithofors.se

Tillgänglighet för www.visithofors.se

Entré Hofors står bakom www.visithofors.se. Vårt mål är att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. I den här texten beskriver vi hur www.visithofors.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss, så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen innehar brister i sin tillgänglighet och därmed inte är helt tillgängliga. För mer information, se avsnittet om innehåll som inte är tillgängligt nedan.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från www.visithofors.se som inte är tillgängligt för dig, men som är undantaget från lagens tillämpningsområde enligt beskrivning nedan, kan du meddela oss Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Svarstiden är normalt 2 arbetsdagar.

Du kan också kontakta oss på följande sätt:

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar alltid efter att förbättra tillgängligheten på webbplatsen. Vi vill få reda på om problem finns. Meddela oss därför om du upptäcker problem som inte är beskrivna i den här texten, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn av lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är inte fullt förenlig med lagen om tillgänglighet till offentlig service. Otillgängliga delar och brister beskrivs nedan.

Innehåll som inte är tillgängligt

Det innehåll som beskrivs nedan är på ett eller annat sätt inte helt tillgängligt i enlighet med lagen om tillgänglighet till offentlig service.

Innehåll som inte är tillgängligt

  • Det finns externa plugins på webbplatsen för presentera händelser, dessa har brister i tillgängligheten och informationen kan vara svår att tillhandahålla sig via hjälpmedel.
  • Webbplatsens sökruta innehåller en felaktigt använd aria-expanded tag som kan skapa problem i tillgängligheten.

Oskäligt betungande anpassning

Entré Hofors åberopar undantag för oskäligt betungande anpassning enligt 12 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service för tidigare beskrivet innehåll. Entré Hofors har påbörjat arbetet med anpassningar och åtgärder av kända problem på webbplatsen. Vårt mål är att ha åtgärdat problemet till 23 september 2020. Överskrider projektet tidsramen kommer vi, under arbetets gång, tillfälligt åberopa oskäligt betungande anpassning. Känt problem med aria-expanded på sökrutan finns felanmält hos leverantören av webblösningen.

Hur vi testat webbplatsen

Svensk Webbhandel AB har gjort en oberoende granskning av www.visithofors.se.

Den senaste bedömningen gjordes den 21 september 2020.

Redogörelsen uppdaterades senast den 3 December 2020.

Dela innehållet:

Dela på facebook Dela på twitter