Visithofors logotyp, till startsidan
Visithofors logotyp, till startsidan

Ett paradis för långfärdsskridskor

Pråmleden och sjön Edsken är ett paradis för att åka långfärdsskridskor.

Den plogade banan över sjöarna Edsken, Fullen och Grycken bjuder in till en skridskotur i gränslandet Gästrikland och Dalarna. Då Pråmleden är en gammal sjöfraktväg från 1800-talet finner du närheten till både natur- och kulturhistoria. På vägen, mellan Fullen och Grycken ligger Silfhytteå och här finns en av Sveriges nordligaste slussar. Starta vi Edskebadet och fortsätt den 22 km långa banan till vackra Stjärnsund.

Banor och banlängder

Edsken - Stjärnsund; 22km
Edsken - Börån; 6,5 km
Fullen, Börån till Silfhytteå; 6 km
Rundbana Edsken 3,5 km.
Vandring mellan Edsken och Fullen; 400m

Ta med matsäck och isdubbar

På Djupudden på Edsken, söder om Knupberget på Fullen och på ön Mjölnarholmen på Grycken hittar du vindskydd och grillplatser. Packa med en härlig matsäck och njut av vacker natur och fridfull skridskoåkning på de fina isarna och plogade banorna. Vi vill också tipsa om att ska man ut på en is är det alltid bra att ha med sig isdubbar.

Traktorns vänner ser till isarna

Det är Jan-Ola "Jansa" Bergström och Tommy Lindén som sköter underhållet och plogningen av banorna på Edsken och Fullen till Silfhytteå genom föreningen "Traktorns Vänner i Hofors". För rykande färska uppdateringar av isläget och inspriation kan ni följa facebookgruppen Långfärdsskridskor i Hofors. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Ni kan även hyra långfärdsskridskor genom "Jansa".

Kontakt: Jan-Ola "Jansa" Bergström 070-53 19 477, Tommy Lindén 070-77 08 445

Adress: Edskebadsvägen 2, 813 91 Hofors, Koordinater: 60.54 11 41, 16.22 26 14

Dela innehållet:

Dela på facebook Dela på twitter