Visithofors logotyp, till startsidan
Visithofors logotyp, till startsidan

Hofors Discgolfbana

I parkområdet mellan Västerleden och Bönhusberget ligger en
18-hålsbana i mycket fin och varierad terräng med både park- och skogskänsla. Discgolf är en aktivitet som passar de flesta och spelet fungerar ungefär som vanlig golf.

Du ska kasta discen på så få kast som möjligt från utslagsplatsen till korgen. En riktigt kul aktivitet för ung som gammal, för en familj, kompisgäng eller arbetsplats. Har du ingen egen disc och vill prova finns möjlighet att låna på Hoforshallen – eller ta gärna kontakt med Hofors Discgolf Klubb! Här kan du få tips, idéer och instruktioner samt hyra discar för spel enskilt eller i grupp.

Hofors discgolfbana är sammanlagt 1700 meter, har 18 hål varav 9 stycken så kallade nybörjarhål. Att spela 9 hål tar ungefär 45 minuter och idén är att det ska var enkelt att börja, för oavsett om du har spelat tidigare eller inte är banan och aktiviteten lättillgänglig.

Hofors discgolfklubb är en av de snabbast växande föreningarna i Hofors och på frågan vad det är som gör att föreningen får så många medlemmar och att många utifrån söker sig hit får vi till svar att det är en stark community och sammanhållning i Hofors. Det är lätt att hitta både samarbeten och samhörighet i klubben och i spelandet.

Så spelar du discgolf

Det är enkelt att börja! Att spela nio hål tar ungefär 45 minuter och idén är att det ska var enkelt att börja, för oavsett om du har spelat tidigare eller inte är banan och aktiviteten lättillgänglig. Hofors discgolfbana är sammanlagt 1700 meter och har arton hål, varav nio är så kallade nybörjarhål.

Du ska ha bra discar. Du behöver en ”putter” och en disc som går lite längre. Lura dig inte på att köpa en High speed eller long range utan välj en mid-range, den är mest allround och mest mångsidig. Det ultimata nybörjar setet är en putter, en mid-range och en drive.

Välj något nybörjarvänligt, sök på nätet om olika fabrikat och plaster. Du har möjlighet att låna discar från Hoforshallen och på Time kiosken vid ankdammen finns ett bra utbud av discar att köpa.

Reglerna är enkla. Du spelar vidare från där du landar, det går inte att ”droppa” som i till exempel långgolf. Kastar du in discen i en buske, då kastar du från den busken. Minst antal kast börjar på nästa hål och minst antal kast totalt vinner. Discen måste landa i kedjorna eller i korgen för att det ska vara ett mål.

Säkerheten är viktig. Tänk på omgivningen, andra människor och fordon. Kasta bara när ”kusten är klar”.

Ha roligt!

Hitta hit

Koordinater: 60.549913, 16.273988

Adress: Västerleden 3-5, Hofors

Kontakt: hoforsdiscgolf@gmail.com

Dela innehållet:

Dela på facebook Dela på twitter