Visithofors logotyp, till startsidan
Visithofors logotyp, till startsidan

Ställ dig i Hagaparken

Nu kan du som har husbil göra ett längre stopp vid vackra Hagaparken i Hofors. Passa på att besöka de stora växthusen som är fyllda av blommor, frukt och grönsaker. Missa inte att kolla in den tropiska odlingen, kulturarvsväxterna och det mysiga Café Haga.

Vid ställplatserna har du tillgång till ”landström”, tillgång till toaletter i närheten och möjlighet att slänga avfall. Kostnaden är 150 kronor per natt och du bokar platsen enkelt på hofors.se eller via länken nedan.

Boka ställplats vid Hagastoppet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vägbeskrivning till ställplatserna

Kommer du på E16 från Gävle tar du första avfarten i rondellen och sedan höger vid skylten Haga Trädgårdar. Kommer du på E16 från Falun tar du tredje avfarten i rondellen och sedan höger vid skylten Haga trädgårdar. Alldeles på höger sida finns ställplatserna.
Koordinater: 60.54249, 16.29285

I närheten

Haga Trädgårdar och växthusen - I växthuset odlas både grönsaker och blommor. I den tropiska odlingen kan ni hitta både bananer, mango, passionsfrukt, kaffebönor och kardemumma. Är du intresserad av odling vill vi tipsa om deras fröbibliotek.

Café Haga - På Café Haga kan du njuta av fräscha sallader, matiga mackor och fika. Här kan du gömma dig i grönska med en varm dryck när vädret känns extra ruggig. De mörka träslagen i bordskivorna, mysiga sittplatserna med industriell stil blandas med bananplantor och annan växtlighet som sätter en unik prägel på caféet. Upplevelsen av att nästan vara ute, fast man är inne är mycket speciell.

Dela innehållet:

Dela på facebook Dela på twitter